top of page

20% kedvezmény minden 120 perces masszázsok árából.

10% kedvezmény minden 90 perces masszázsok árából.

---Érvényes 2021. december 10-ig ---

Thai talp- és lábmasszázs - Reflexológia

A thai talpmasszázs a talp bizonyos részeire gyakorol nyomást. A lábon idegpontok találhatóak, ezek mind kapcsolatban vannak egy-egy szervvel. Ezek az idegpontok a mikroterületek, azaz a reflexzónák. Ezen zónák ingerlésével kapcsolat létesíthető az adott zóna és a hozzá tartozó szerv között és így ingerhatást lehet kifejteni. A talp-reflexológia a kéz, az ujjak, a hüvelykujj, az ököl, kerekded fabotok és masszázsolajok segítségével éri el ezt a hatást.

          A Thaiföldön gyakorolt talp-reflexológia egy ősi terápiás módszer, amely egyre népszerűbb manapság. Eredetileg a masszázstechnikák szigorúan titkos hagyományát a thai királyi palota buddhista szerzetesei tartották életben és adták tovább a következő nemzedéknek. A thai talpmasszázs a reflexológia, a kínai tuina, a japán shiatsu és az indiai ájurvéda jóga ősi gyógyító művészeteiből ered. A talpat, az alsó lábszárt és a térdet ingerelve, ez a 2000 éves módszer felszabadítja az energia-ármalást a testen belül a mély és kiegyensúlyozott pihenés érdekében.

Bangkokban a királyi palota mellett a Wat Pho Hagyományos Masszázs Iskola a masszázsoktatás központja Thaiföldön.

          Az akupunktúra- és akupresszúra-emlélet szerint 7200 idegvégződés van a talpon, amelyek összeköttetésben állnak a test belső szerveivel. Következésképpen a talpmasszázs hatékony a belső szervek működésének serkentésében. Nincsnek mellékhatásai és az egészségre sem káros.

          A reflexológiás kezelés NEM AJÁNLOTT a következő esetekben: súlyos szív és egészségügyi problémák, terhesség, mestruáció, magas láz, fertőző betegségek és sebek, törött talp- vagy lábcsontok vagy közvetlenül étkezést követően.

Thai kézmasszázs - Reflexológia

         A hagyományos kínai gyógyászatban a kéz használható betegségek diagnosztizálására. Ez a módszer alkalmazható betegségek megelőzésére és kezelésére, az életminőség javítására és az egészség megőrzésére a kéz különböző részeinek stimulálásával. A kéz szoros kapcsolatban van a test belső szerveivel. A kézterápia egyszerű, biztonságos, megbízható és jótékony hatással van az egészségre.

         

          A kézreflexológia széleskörűen alkalmazható lazításra és stresszcsökkentésre a vérkeringés és az idegrendszer működésének javítására és a fizikai, érzelmi, mentális és lelki problémák kezelésére. A kézreflexológia egy hatékony és különálló terápiás módszer, amely könnyen párosítható más természetgyógyászati terápiákkal is.

Thai fejmasszázs

       A fejmasszázs segíthet a tenziós fejfájás enyhítésében. Fejmasszázs közben különös figyelmet fordítunk a tarkó ellazítására, ugyanis gyakran erre a területre összpontosul a fájdalmas feszültség. A fejterápia homlok- és halándékmasszázst is tartlamaz. Vannak, akiknek a fejmasszázs a migrénes fejfájást is elmulasztja.

Hagyományos thai masszázs

       A hagyományos thai masszázs egy ősi gyógyítászati rendszer, amely ötvözi az általános és célzott akupresszúrát, a test energiavonalainak (sen) serkentését és manipulálását valamint a jóga elemeit. A kezelés fokozottan hatékony, ha a vendég teljesen ellazul és mélyen lélegzik. Ez a hagyományos gyógyászati módszer, melyet thai nyelven nuad vagy nuad boran néven hívnak, szöges ellentétben áll a nyugati masszázsterápiákkal.

       A hagyományos thai terápiában a vendég kényelmes öltözetben van a kezelés alatt. Folyamatos a testi kontaktus a masszőr és az ügyfél között, de az izmok dörzsölése helyett, a testet összenyomják, széthúzzák, kinyújtják és elringatják a zavartalan energia-áramlás és a testi feszültség feloldása érdekében. A masszőr a hüvelykujja, a tenyere, az alkarja, a könyöke, a térde és a talpa segítségével egy táncszerű mozgássort hajt végre a vendég testén. Így megnyújtja az izületeket, az izmokat és az inakat, erősíti a belső szerveket és kiegyensúlyozza a test energiáit. Következésképpen a vendég teljesen ellazul, megfiatalodik és fizikailag és mentálisan is jobban érzi magát.

Aromaterápiás masszázs

         Az aromaterápiás masszázs lehet olajos vagy krémes, melynek során a masszázsolajat vagy -krémet illóolajcseppekkel keverjük. A De Lanna Thai Massage szalonban 5 fajta aromaterápiás olajat és 3 aromaterápiás krémet kínálunk vendégeinknek.

          A masszázs lehet teljes testes (hát, mellkas, kar, láb, fej, has), csak egy szimpla hátmasszázs vagy akár egy szépségápoló arcmasszázs is. Egy aromaterápiás masszázs egyszerre gyengéd és erőteljes.

Jet lag masszázs (talp, hát)

       Felejtse el a mindennapi gondokat a jet lag masszázzsal. A terápia során vérkeringést javító  masszázsolajokat használunk, melyek enyhítik az izomfájdalmakat és ellazítják a vállizmokat. A masszázs serkenti a nyirokrendszer működését és segít megszabadulni a válltáji feszültségtől és a püffedt bokától illetve szemektől.

Hidratáló masszázs (gél)

          Az aloe vera és tengeri algás gélünk önmagában vagy más hozzávalókkal (illó- és masszázsolajok) együtt is használható. Csak a legjobb minőségű aloe verát és tengeri algát használjuk kozmetikumainkban.

          Hidratáló aloe vera és tengeri algás gélünk arctisztítóként és maszkként egyaránt alkalmazható. Megnyugtatja a bőrt és jótékonyan hat a különböző bőr problémákra, mint az akné, az ekcéma, égések és rovarcsípések.

Olajmasszázs (Hot Oil)

Az olajmasszázs jótékony hatással van az egészségre elsősorban a bőrre gyakorolt közvetlen nyomás által. Az ilyen masszázs növeli a bőr és a bőr alatti szövetek rugalmasságát, serkenti a vérkeringést és oldja a stresszt. Kimondottan a hideg téli hónapokra ajánljuk, különösen a kókuszolajat, amely gazdag szénhidrátokban, ásványokban és vitaminokban.

          A De Lanna Thai Massage szalonban 6 fajta Hot Oil kezelést kínálunk vendégeinknek:

  • Szőlőmag

  • Mangó és barack

  • Levendula

  • Borsosmenta

  • Aloe vera

  • Kókuszdió

Sportmasszázs

A sportmasszázs célja segíteni a sportoló felkészülését vagy felépülését az edzések és versenyek fizikai megpróbáltatásaiból. Itt a De Lanna szalonban a thaiföldi bokszolók kedvelt, mentaillatú masszázsolaját használjuk.

bottom of page